MUSE - The Resistance

Muse är en grammynominerad och awardsvinnande brittisk rockgrupp som bildades 1994 i Teignmouth, Devon. Bandet består av de tre medlemmarna Matthew Bellamy (sång, gitarr, piano), Christopher Wolstenholme (bakgrundssång, bas) och Dominic Howard (trummor). Muse är framför allt kända för sina spektakulära livespelningar och sin kombination av olika genres, såsom klassisk musik, electronica, hårdrock och R&B.

Muse bildades när trummisen Dominic Howard sökte nya medlemmar till sitt band. Den då 14-årige Matthew Bellamy anslöt sig snabbt som gitarrist och pianist och skulle så småningom även bli sångare i bandet. De två vännerna övertalade därefter Chris Wolstenholme att sluta som trummis i ett annat band för att istället lära sig spela bas i Muse.

Bandet har uppgett att de valde namnet Muse på grund av att det var kort och såg bra ut på affischer. De kom på namnet efter att någon i Teignmouth föreslog att anledningen till att så många gick med i musikgrupper runt om i Teignmouth berodde på en musa (muse på engelska) som svävade över staden.

Efter några svåra år lyckades Muse få ett kontrakt med Mushroom Records och släppte 1999 sitt första album Showbiz och blev strax därpå utsedda till årets nykomling av NME Awards. 2001 släppte bandet sitt andra album Origin of Symmetry med bland annat hitsingeln Plug In Baby och året därpå utkom bandets första livealbum Hullabaloo. Tre år senare kom albumet Absolution, och i samband med att Muse fick uppträda som huvudakt på Glastonburyfestivalen 2004 kom bandets stora internationella genombrott. 2006 släpptes albumet Black Holes and Revelations och året därpå livealbumet HAARP från Wembley Stadium. 2009 utkom det egenproducerade albumet The Resistance.

källa: Muse Officiella hemsida, wikipedia, musicwiki


bild: google och collaget gjort av mig i PhotoScape

Detta är alltså albumet jag ska göra en recension om. Muse senaste alum The Resistance.

Passar på kvällar då man sitter och gör läxor eller då man bara vill koppla av lite. Och allt blir bättre då man kan lite av texten i alla låtarna. Den inpluggade texten gör att det låter bra då du sjuger, hur det än låter ur din mun så blir det en bra stämma med Muse's röster. Vissa låtar passar som tyst i bakgrunden då du åker tunnelbana, spårvagn, buss eller tåg lite kort.

Typiska tryckarlåtar på vissa, men riktigt mysiga. (MUSEiga) Kan också tänka mig låtarna tyst och lite omärkbara i olika filmer. Fantasy och kärleks filmer.

Favoritlåten för moi/mig är I Belong To You. En låt som varierar mellan Engelska och Franska. Handlar om att man behöver kärlek och är även långsam ibland och snabb ibland. Vilket gör att låtens olika delar passar i olika tillfällen. Fick också reda på att den tydligen medverkade i Twilightfilmen New Moon. Och även Resistance och MK Ultra är väldigt bra.

Omdömmet jag ger; är att den kunde gett åtminståne en snabbare och starkare låt bland sina vackra rock-klassiska låtar. Men jag tycker nog ända att detta är ett av de bästa album dem har gjort. Så det ska dem vara nöjda över. Bravo Bravo!

Fyra av Fem musiknoter!


Comments

Leave a comment here.

NAME:
Remember me?

E-MAIL:

URL/BLOG:

COMMENT:

Trackback